33.3 C
New York
juli 17, 2025
Life Style Nieuws

In 2024 ging driekwart van de Nederlanders op rustperiode, gemiddeld twee keer

In 2024 ging driekwart van de Nederlanders op vakantie, gemiddeld twee keer


In 2024 ging driekwart van de Nederlanders op rustperiode, gemiddeld twee keer

Alhoewel het bestaan voor veel mensen steeds duurder wordt – dat was vorig jaar ook al het geval – ging maar liefst driekwart van de Nederlanders op rustperiode in 2024. Gemiddeld genomen gingen mensen zelfs twee keer op rustperiode.

Dat Nederlanders ondanks gestegen kosten moment en kapitaal vinden om op rustperiode te gaan, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In de warmte van 2024 ging het om 72 procent van de Nederlanders (van 15 jaar of ouder) die op rustperiode gingen. In totaal ging het dat jaar om 21,6 miljoen vakanties, waarvan de gemiddelde duur negen dagen was. Gemiddeld betaalden Nederlanders 77 euro per etmaal. En het grotendeels populaire natie om naartoe te gaan? Frankrijk. Mocht je ’t eens in een andere hoek zoeken, dan heeft Metro een goede reistip voor je: Aruba.

Nederlanders betaalden op rustperiode dus zo’n 77 euro per etmaal, wat neerkomt op zo’n 709 euro per vakantieganger voor de totale trip. Dat is dus wederom een gemiddelde. Het bedrag dat een rustperiode per etmaal kost, is gestegen: in 2022 betaalde je nog ‘maar’ 66 euro per etmaal voor een rustperiode. Voor de totale trip betaalde je per individu 628 euro.

Hoewel een zomervakantie gemiddeld negen dagen lang was, waren rondreizen en toertochten een stuk langer. Als mensen zo’n soort trip aangaan, zijn ze gemiddeld zestien dagen weg. Mensen die in hun eigen vakantiehuis of in een toercaravan op een vaste standplaats verblijven, bleven 13 dagen weg. Recreatieve vakanties waren het kortst met gemiddeld zes dagen.

Het liefst haal je alles uit je rustperiode en kom je zo ontspannen haalbaar thuis. Hoe doe je dat het beste?

  • Soms ga je voor het eerst op rustperiode met een speelmaatje(in) of misschien je partner en loopt het niet helemaal soepel. Wat moet je doen als het niet botert tussen jou en je reispartner?
  • In Griekenland en Turkije wemelen de straten ervan: lieve zwerfkatjes die om aandacht en voeding bedelen. Mag je zo’n zwerfkatje zomaar ‘redden’ en meenemen naar Nederland?
  • Mocht je vliegen naar een andere tijdzone, ken je ‘m wel: de jetlag. Maar waarom krijg je een jetlag en hoe kom je er vanaf?
  • Een weekje rustperiode is vaak niet genoeg om helemaal los te komen van je activiteit en om te coolen. Maar hoe lang moet je dan wel op rustperiode om te ontspannen?

Related posts

Nederlander boekt rustperiode dit jaar later en minder vaak, dit is waarom 

admin

Pak cafeïne gaat ruim 10 euro kosten, dit is de reden

admin

Noten zijn fit, maar deze noot is volgens een diëtist een ‘gezondheidsbommetje’

admin

Leave a Comment